Doina Popescu-Brăila
În anii ‘80 şi ceva eram la mare şi m-am împrietenit cu nişte studente din Piteşti.


Stând într-o seară pe terasă la Naţional în Mamaia se apropie nişte tipi cu ochelari bengoşi şi o invită pe Delia, o frumuseţe cu ochi negri, mare karatistă la o cafea.

Delia, o tipă directă şi zâmbitoare a acceptat invitaţia fără nazuri. Cu două seri înainte o pierdusem pe Miruna care se cuplase cu un student arab şi o mai văzusem doar el fugitivo. Mie mi se părea cam periculoasă aventura dar eu eram liceeancă şi mai prăpăstioasă.

Toată lumea nu discuta decât de bafta respectivelor şi de cum dăduse norocul şi peste alte studente care se cuplaseră cu străini şi erau bine-mersi.

Eu eram îngrijorată fiindcă tipii mi s-au părut maturi şi nu păreau genul “o îngheţată, un suc şi o plimbare de mână pe faleză”.

Delia s-a întors într-o oră. A băut cel mai mişto frape, a tras o ţigară şi a gustat vodcă cu suc de portocale.

Ziua următoare pe plajă Delia era cu ochii-n patru aşteptându-şi gaşca. Tipii cu ochelari mişto n-au mai apărut şi se vedea clar dezamăgirea studentei. Seara la Naţional Delia era pe jar. Pe la zece jumate îşi pierduse speranţa. Fetele o tachinau:

-Sper cu nu se lasă cu venele tăiate pe motiv că nu ţi-au venit străinii. Să zici mersi, că pe urmă te lua Secu în vizor! Ştii că te poate condamna pentru relaţii cu străinii?

-Alina, ce prostii zici acolo? De ce să mă condamne pentru relaţii cu străinii?

-Da’ ce, ai spatele asigurat? De ce să nu te condamne? Eşti mai cu moţ? Asta-i legea, soro! Evident, cele două nu erau surori.

-Care străini, fato? Eşti dilie?- întrebă Delia aiurită.

-Care străini? Cetăţenii străini cu care ai băut frape-ul şi vodca. Ce-o faci pe indiferenta? Parcă nu pentru ei te perpeleşti acuma?

-Tu vorbeşti de tipii de-aseară?

-Nooo! De Papa de la Roma! Sigur că de ei vorbesc!

-De unde-ai scos-o cu străinii? Era Nicuşor Ceauşescu cu gaşca. Am uitat să vă zic: am cunoscut-o şi pe Zoe, o tipă valabilă. Nicuşor a vorbit puţin, mai mult cu ea am discutat. Ăştia-s de-nfiat, precis. Îs prea de gaşcă să fie copii ălora, ascultaţi la mine.

În câteva minute, frumoşii vin iar. Alina, cu aere de soră mai mare pune piciorul în prag:

-La ora asta nu mai pleci nicăieri! Dacă le e de tine să vină mâine dimineaţă pe plajă.

Delia zâmbi frumos şi pleacă cu ei. Alina îi aruncă printre dinţi: Curva Prinţişorului, asta eşti, duduiţă. Curva karatistă este prea elegant să-ţi zic!

Eu nu m-am dumirit: adică relaţia cu un străin era valabilă şi pentru asta intra în categoria tipelor de succes dar, cu Prinţişorul era curvă!

O fi răutate, o fi prostie, o fi invidie? Mă poate lămuri cineva, că mie mi s-a blocat procesorul!
4 Responses
 1. Anonim Says:

  ..acest caz real este o mostră de cosmopolitism, cred, de care au suferit şi mai suferă românii, prin inerţia mentalităţilor..
  ..fără pretenţia de a lămuri ceva, situaţia mi se pare o replică invidioasă a unei tipe cu concepţii cosmopolite..
  ..altfel..ar mai trebui convenit ce înseamnă "curvă"..dar şi aici ar fi posibil să nu cădem prea mulţi de acord asupra semnificaţiei acestui cuvânt..


 2. Chiar să mă las de scris şi să împletesc ciorăpei? Pe blogul meu este un tip pe care-l bănuiesc angajat al Băncii Transilvania cu care sunt în proces. Bănuiesc că vrea să testeze reacţia publică la acest subiect. Când hackerii lor mi-au blocat blogul în ianuarie, văzând că se fac valuri în blogosferă mi l-au deblocat.
  Individul îmi sugerează să împletesc ciorăpei pentru nepoţei.
  Mi-ar fi de folos să intri şi să-ţi spui şi tu părerea. http://doinapopescu.wordpress.com/2010/01/07/exista-o-politie-secreta-care-cenzureaza-internetul-bancile-au-hacheri-in-solda/#comment-1736


 3. Anonim Says:

  ..am citit ce ţi s-a întâmplat în disputa cu Banca Transilvania. Sunt convins că există servicii sau indivizi care se ocupă cu blogosfera şi apără interesele marilor rechini. Oricum, admir curajul cu care te-ai apărat.
  ..în mod similar, admir lucrarea lui M. Badea, care vrea să-şi enerveze preşedintele şi mă aştept ca acestui curajos să i se întâmple ceva rău, din moment în moment.
  ..dar punctele mele de vedere nu sunt partizane ci râvnesc către imparţialitate.
  ..Eu unul, încercând să înţeleg cum funcţionează această Lume, cred că tocmai doritorii de profit şi lacomii o duc înainte, în timp ce indiferenţii şi nepricepuţii o trag înapoi..
  Deoarece îţi urmăresc blogurile, cât voi putea, voi reacţiona.. Succes! :-)


 4. Mulţumesc.
  Trebuie să lupt fiindcă n-am altă cale! M-au ameninţat în fel şi chip. Mi-au spus că vor cumpăra instanţa, pe avocata mea, mi-au spus că vor câştiga pe orice cale fiindcă ei sunt asasini în costume scumpe.


Trimiteți un comentariu